Choose your languageEnglishDeutsch

Hoe je met jouw zwangerschapsbeeldje vrouwen steunt in Afrika

21 oktober 2021

MommaLuvLeBumpStudio.jpg

Word jij als aanstaande moeder overspoeld met kraamcadeaus? Ontdek je dat je eigenlijk alles wel compleet hebt voordat je baby geboren moet worden? Heel veel moeders over de hele wereld zitten in een heel andere situatie, met name in ontwikkelingslanden. Hoewel de moeders daar ook uitkijken naar de geboorte van hun kindje, gaat dit soms wel gepaard met zorgen of ze de baby wel alles kunnen bieden. Stichting MommaLuv heeft daar iets voor bedacht.

Zo koppelt MommaLuv zwangere vrouwen in Nederland aan zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden. Na de geboorte van het kindje hier ontvangen de ouders geen kraamcadeautjes, maar een donatie voor de moeder en baby daar. Ook bij le Bump dragen we een steentje bij aan MommaLuv. We doneren een gedeelte van jouw aankoop aan stichting MommaLuv. Zo draag je automatisch bij aan een opstartpakket voor een moeder en baby die dit goed kunnen gebruiken!

Over MommaLuv

Stichting MommaLuv is opgericht door Mandy Ladan om zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden te helpen. Zo kunnen aanstaande moeders in Nederland als kraamcadeau een donatie vragen voor deze vrouwen. Waarom? Omdat de meeste zwangere vrouwen in Nederland met een gerust hart kunnen bevallen. Ze hebben alle benodigdheden vaak al vóór de bevalling gereed. Maar dat is niet in alle landen zo, zoals in Ghana, Guinee-Bissau, Liberia, Malawi, Namibië, Oeganda, Tanzania en Zuid-Afrika. MommaLuv steunt deze vrouwen.

Wat doet stichting Mommaluv?

Het is helaas nog niet vanzelfsprekend dat elke vrouw veilig een kindje op de wereld zet. Zo lopen vrouwen in Afrika volgens MommaLuv 33 keer meer risico om tijdens de bevalling te overlijden. Het ziekenhuis is vaak te ver weg. Of het kraampakket, dat je zelf moet meenemen, is te duur. MommaLuv vindt dat iedere vrouw recht heeft op een veilige bevalling. Stichting MommaLuv biedt Nederlandse aanstaande ouders de kans om iets anders te doen met de traditie van kraamcadeautjes.

Nederlandse baby’s hebben vaak al alles wat hun hartje begeert al voor ze geboren worden. Met een babyshower bijvoorbeeld krijgt de aanstaande moeder enorm veel cadeaus. In plaats van kraamcadeaus of babyshower cadeaus hebben Nederlandse vrouwen de kans om aan de andere kant van de wereld een kraampakket te verzorgen. Zodat ook baby’s die niet het voorrecht hebben om in een veilige omgeving geboren te zijn, ook omringd worden door de juiste zorg en middelen.

Hoe werkt stichting MommaLuv?

Als je een donatie wil vragen voor aanstaande moeders elders, koppelt MommaLuv je aan een zwangere vrouw in ontwikkelingslanden. Als je wil ontvang je dan ook foto’s en het verhaal van de moeder die jíj gaat supporten. Wanneer jouw kindje is geboren, vraag je aan de kraamvisite om een donatie te doen voor een aanstaande vrouw in een ontwikkelingsland, in plaats van kraamcadeaus. Van deze donatie wordt een mooi pakket samengesteld en wordt dit aan de moeder en de baby geschonken. Denk bijvoorbeeld aan dekentjes, kleertjes, een klamboe en verzorgingsproducten. Allerlei producten die zorgen voor een goede start voor de baby. Dit maakt MommaLuv een persoonlijke, betrokken en kleinschalige stichting.

MommaLuv en le Bump

le Bump doneert een gedeelte van jouw aankoop (3D zwangerschapsbeeldje) aan stichting MommaLuv. Zo draag je automatisch bij aan een opstartpakket voor een moeder en baby die dit goed kunnen gebruiken. Met onze 3D zwangerschapsbeeldjes laat je jouw speciale 9 maanden vereeuwigen in de vorm van een tastbaar beeldje. Hoe jouw kunstwerk eruit komt te zien is geheel aan jou! Denk hierbij aan de houding, het materiaal en de uitvoering. Geen zwangerschap, maar een volledige donatie doen aan MommaLuv? Dat is mogelijk via de website van MommaLuv.

‹ Terug naar Blog