Choose your languageEnglishDeutsch

le Bump MOM: Nikita

28 mei 2021

3dbeeldje_zwangerschap_nikita.jpg

In le Bump MOM stellen we drie vragen aan inspirerende vrouwen die we in de studio hebben vereeuwigd. Afgelopen zomer kwam tattoo artist Nikita @nikitabeauxink langs om een kunstwerk te laten maken van haar prachtige bump. Inmiddels is de inhoud van die buik, haar zoontje Aiden, alweer zes maanden jong. Nikita is single mom. Haar le Bump staat op een kastje naast haar lievelingsplant en foto’s van Aiden: ‘Omdat ik er nu telkens bij binnenkomst langsloop en het zo altijd kan zien.’

Hoe heb je je zwangerschap ervaren?

‘Ik vond zwanger zijn fantastisch. Nou had ik het enorm getroffen, want naast misselijkheid de eerste drie maanden en een gekneusde rib aan het einde had ik nauwelijks kwaaltjes. Maar het gevoel van hem altijd bij me dragen, gaf zo’n rustgevend krachtig gevoel. En ik vond mijn lichaam voor het eerst zo ontzettend mooi. Wel vond ik het jammer dat vanwege de pandemie ik het nauwelijks heb kunnen delen of laten zien.’

Wat heeft het moederschap je gebracht?

‘Het moederschap heeft mij rust gebracht, wetend dat ik nooit meer alleen hoef te zijn. Angst: omdat ik het zo graag goed wil doen en hem veilig wil houden. Zelfreflectie op zoveel nieuwe vlakken. Ik vind mezelf een goede mama maar leer ook dat ik de controle soms wat meer los moet laten. Maar ik denk, above all, een eindeloos warm gevoel van liefde ❤️’

Welke wijsheden wil je graag aan je zoon (door)geven?

‘Ik hoop dat Aiden altijd het beste uit zichzelf zal willen halen. Op elk vlak, liefde voor zichzelf en voor z’n medemens. Dat hij zijn passies ontdekt en volgt maar ook zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen zijn en doen. Dat hij een aanwinst voor zichzelf en iedereen om zich heen zal zijn, puur om wie hij zal zijn.’

‹ Terug naar Blog